Maria, Mare de Déu i mare nostra

Testimonis vocacionals

“Santa Maria, Mare de Déu”. Mots pronunciats per tants milers d’homes i de dones des dels primers segles. Semblen mots senzills però que són portadores d’una riquesa de fe i de teologia que ens supera. S’adrecen a la persona de Maria i afirmen la realitat de l’encarnació de Jesús, veritable Déu, veritable home!

En Maria, la humanitat es fa present en una relació renovada amb la paternitat de Déu. En aquest any de gràcia, només podem desitjar que cada un prengui consciència de la seva inscripció en la família humana. No es tracti només de voler viure junts en la fraternitat universal, força difícil, sinó d’obrir els nostres cors i les nostres vides a dimensions que ens superen (el transcendent?) i que són els dons que Déu ens deixa.

El seu Fill, en la Creu, ens va donar a Maria com a Mare i en la pregària que va adreçar als Apòstols, ens va convidar a nomenar “Pare” al seu Pare! Prenem consciència de l’oportunitat que ens és oferta cada vegada que diem “Santa Maria, Mare de Déu”. Els nostres somnis porten el missatge dels àngels: “Pau a la terra als homes que Déu estima”. Són testimonis de la sorpresa dels pastors “glorificant Déu i lloant-lo pel que havien vist i sentit” (Lc 2,20).

Els vots del papa Francesc, 1 de gener 2017, afirmen la necessitat de pau en la nostra terra, fent de la no-violència un estil de vida i una política per la pau. El Magníficat de Maria, Mare de Déu, diu això exactament! És un bell objectiu que podem introduir en les nostres pregàries i en els nostres desitjos! Que sigui aquest any un bell exemple de la construcció de la pau i cada un de nosaltres n’és responsable.