l’Evangeli del 25

 

pescamiraculosa

 

Jesús es va tornar a aparèixer als deixebles vora el llac de Tiberíades. L’aparició va ser d’aquesta manera:  Es trobaven plegats Simó Pere, Tomàs, l’anomenat Bessó, Natanael, de Canà de Galilea, els fills de Zebedeu i dos deixebles més. Simó Pere els diu: “-Me’n vaig a pescar.” Els altres li diuen: “-Nosaltres també venim amb tu.” Sortiren, doncs, i pujaren a la barca, però aquella nit novan pescar res.  Quan va despuntar el dia, Jesús es presentà vora el llac, però els deixebles no s’adonaven que fos ell. Llavors Jesús els digué: “-Nois, no teniu res per a menjar?” Li respongueren:  -“No.” Ell els digué: “-Tireu la xarxa a la dreta de la barca i trobareu peix.” Així ho van fer i ja no la podien estirar de tants peixos com hi havia. Llavors aquell deixeble que Jesús estimava diu a Pere:  “-És el Senyor.” Així que Simó Pere va sentir que era el Senyor, es posà el vestit que s’havia tret i es llançà a l’aigua.  Els altres deixebles, que només eren a uns cent metres de terra, van arribar amb la barca, arrossegant la xarxa plena de peixos. Quan baixaren a terra, veieren pa i unes brases amb peix coent-s’hi.  Jesús els diu: “-Porteu peixos dels que acabeu de pescar.”  Simó Pere pujà a la barca i va estirar cap a terra la xarxa plena de peixos: eren cent cinquanta-tres peixos grossos. Tot i haver-hi tant de peix, la xarxa no es va esquinçar.  Jesús els digué:  “-Veniu a menjar.”  Cap dels deixebles no gosava preguntar-li qui era,perquè sabien que era el Senyor.  Jesús s’acostà, prengué el pa i els el donava. Igualment va fer amb el peix.  Aquesta fou la tercera vegada que Jesús es va aparèixer als deixebles després de ressuscitar d’entre els morts.  (Jn 21, 1-14)

 

A voltes alguns de nosaltres experimentem el cansament  en el nostre ministeri educatiu, altres es planyen per la secularització de la nostra societat, altres fan estadístiques amb les vocacions, altres… Com els apòstols, després de la mort de Jesús, perdem l’esperança. Però va ser la trobada amb Jesús la que els va fer tirar de nou les xarxes, omplir-les i celebrar-ho tots junts amb el mateix Jesús Ressuscitat tot fent un bon esmorzar a la vora del llac.

Aquesta és la clau per no perdre l’esperança, descobrir Jesús ress
uscitat present en les nostres vides.  Pot semblar d’un fort misticisme,  però la utopia del Regne creix quan experimentem que ha Ressuscitat.  La Salle ens diu:
   MD 29 III